Novi Sad
11.03.2013.
10:01 > 21:45
Noćna pedijatrijska dežurstva od večeras pripadaju Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u ambulanti u Vršačkoj 28.
  • Novosadjanka

    11.03.2013 20:45
    NOĆNO DEŽURSTVO SLUŽI ZA HITNE SLUČAJEVE
    Noćno dežurstvo služi za zbrinjavanje iznenadno nastalih težih oboljenja, povreda i stanja, gde je neophodno ukazati medicinsku pomoć bez odlaganja. Tako da neće biti druge terapije sem urgentne, koja se mora dati odmah. Ili će se oboleli uputiti odmah, bez odlaganja u bolnicu.
    Provetravanje prostorija je dovoljna mera za sprečavanje kapljičnih infekcija.
    Ne radi se ovde o direktnom kontaktu sa odraslima.
    Nije to hirurška sala pa da su potrebni sterilni uslovi.
  • Nada Dobrić

    11.03.2013 14:08
    Debilizacija
    ...."Član Gradskog veća Petar Novaković kaže da sterilizacija nije potrebna, već je dovoljno da se prostor dezinfikuje između dnevne i noćne smene".... Dakle, nemam šta da dodam. Naslov za ovu vest : "Debilizacija zdravstvene zaštite za decu"Ili što reče Ministarka , otprilike, ovako....Svako će morati sam da odluči da li će voditi dete kod lekara...
  • Novosađanin

    11.03.2013 12:49
    A gde su recepti
    Od večeras će se videti da li je noćna zdravstvena zaštita dece u Novom Sadu zadržala bar isti nivo u odnosu na prošlih 30 godina ili je unazađena prvenstveno nestručnim i neodgovornim ponašanjem svih koji trenutno rukovode i odlučuju o zdravstvenoj zaštiti.Ako roditelj nakon pregleda bolesnog deteta ujutro mora da ide kod izabranog pedijatra po recept (pedijatri koji od večeras dežuraju nemaju pravo na pisanje recepata) pa tek onda u apoteku, onda neko mora da snosi odgovornost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna